Ce face A.T.A în Galați?

Până în prezent

 

În paralel cu dorința de a populariza acest domeniu atât de benefic pentru comunitatea noastră, am încercat și să evităm cheltuielile suplimentare la bugetul, și așa mic, al celor care au beneficiat de serviciile oferite de noi.

 

Intervențiile asistate de animale grupate în două categorii:

 

  1. Terapie asistată de animale (TAA)care este definită ca o intervenție direcționata, deci cu un scop bine defenit în care un animal ce întrunește anumite criterii este parte integrată a unui proces de tratament. TAA este realizată și/sau coordonată doar de către personal instruit în domeniu.

Procesul de realizare a TAA trebuie documentat și evaluat, necesitând supervizarea unui profesionist.

Ședințele de TAA se desfășoară în Galați la sediul Asociației Dincolo de Tăcere. Copiii interacționează individual în jur de 25-30 minute, cu Gizmo, un cățel special antrenat, cu o experiența de 2 ani în slujba de terapeut cu blăniță.

Procesul terapeutic este documentat și evaluat de catre handler, Simona Tudor și pedagogul de recuperare Daniela Mihu, sub îndrumările psihologului coordonator de centru Simona Aparaschivei și ale psihologului clinician Sorin Stroia.

2 Activitățile asistate de animale (A.A.A) oferă oportunități motivaționale, educaționale și recreaționale de îmbogățire a calității vieții. AAA se realizează într-o varietate de medii de către traineri specializati, paraprofesioniști și/sau voluntari, în asociație cu animale care întrunesc anumite criterii.

Bilunar echipa noastră planifică în colaborare cu DGASPC și centre de îngrijire pentru bătrâni precum Sf. Ilie aducând bucurii în sufletele persoanelor instituționalizate, dar nu numai.

 

Proiect ușor realizabil pentru viitorul apropiat

Când ne-am întâlnit pe viu cu terapia asistată de cai, l-am cunoscut pe Dl.  Sorin Stroia psiholog clinician, atestat în terapie cu cai care  ne-a oferit o reprezentați și ne-a explicat răbdător cât de benefică este  această relație dintre oameni și cai. De atunci am devenit colaboratori și lucrăm împreună la un proiect care va conține doi ponei și 2 căprițe, iepuri, chinchilla și porcușori de guineea. Animalele sunt special selectate și antrenate pentru a putea fi incluse în procese de terapie

2 Ce face ATA in Galati

Speranța noastră e că vom reuși să ridicăm un mic centru cu 2 săli de terapie, dorim să aducem un plus, creând profesioniștilor posibilitatea de a lucra cu beneficiarii în mediul exterior.

Un astfel de centru este necesar în Galați. Beneficiarii vor putea plimba poneii sau caprele în țarc, vor învăța să ofere afecțiune animalelor mici sau se vor putea distra cu câinii într-un teren agility. 

Sprijinul Dumneavoastră ne poate ajuta să construim un mediu optim pentru dezvoltarea aceastei metode de abordare non-invazivă a problemelor cu care se confruntă, din păcate, un număr destul de mare de persoane din Mun. Galaţi.

https://www.sprijina.ro/cauze/o-manuta-de-ajutor

daaaaaaaaaaa

Related Posts

Write a comment