Nu pentru ca trebuie, ci pentru că asta îmi place să fac.

“Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate dupa felul in care trateaza animalele.”

(Mahatma Gandhi)

 

Pentru mine toate sunt firești. Să ajut, să ocrotesc, să admir, să iubesc.

Nu am nevoie de porunci, nu cred că pentru a trai trebuie să îndeplinesc nicio condiție.

Cuvântul trebuie mi se pare nefolositor, inutil – în relația dintre ființe.

Asta nu înseamnă că trăiesc în bătaia vântului – Când mă privește un copil, vreau să nu pun capul jos – să știu că îl dezamăgesc. Pentru că cei mici văd. Ei văd nedreptatea. Copiii și animalele judecă agresivitatea, tensiunea, violența. Copiii văd, învată de la noi.

Un copil ar salva toate animalele, un copil iubește toate ființele.

Viața este exact așa cum alege fiecare să o vadă. Viața mea e frumoasă. Fac ce îmi place și deși mi-aș dori din suflet să rămân fără job:

– să nu mai existe niciun animal de salvat!

– să nu mai fie niciun copil care să aibă nevoie de prietenia mea pentru a deveni cât se poate de independent în viață

– să nu mai existe niciun animal abandonat, care să aibă nevoie să îi găsim o căsuță, să nu mai avem animale lovite de mașini, paralizate pentru tot restul vieții.

– să ne depășească „concurența” cu vizite la centre, să ofere bucurii unor copii, tineri, cu handicap sau fără, care poate au avut un start mai greu în viață.

– să primescă bunicii din azil mai multe vizite de la voi, chiar dacă sunt bolnavi și aparent nefolositori. Sunt enciclopedii de lecții de viață pe care din pacate nu îi mai ascultă nimeni.

– interacțiunea animal-om să fie o materie studiată precum matematica și limba maternă. Oamenii să înțeleagă lucruri elementare, pe care, să le poată folosi pentru a remedia din catastrofele produse din cauza ignoranței.

Nu pot spune că am văzut perfecțiune în alte țări, nu am avut posibilitatea să studiez în mod amănunțit alte comunități, însă…

harta-300x208

 

Dragă Galați,

suntem în 2016

ANIMALELE AU FOST INCLUSE IN PSIHOTERAPIE

și oamenii din orașul acesta îi omoară cu toporul…….

Oare cât te vei mai face că nu vezi? Oare cât vei mai putea dormi liniștit știind că ești complice la crimă, la tortură! Oare cât?

Write a comment