Ce facem noi?

Asociația Therapy Animals (A.T.A) a  fost înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor pe 05.05.2015.
Dna Constanța Tudor Reprezentant PR, ingineră, soție și mamă cu un devotament demn de luat ca exemplu, a venit cu ideea să aducem Terapia și Activitățile Asistate de Animale aproape de locuitorii orașului Galați.
Dra Sîrbu Alexandra, Dl Tiziano Dalla Vecchia și mătușa Carmen Nina au contribuit cu bunătate și profesionalism, încă din prima zi, la dezvoltarea ATA,o asociație non-profit, formată din voluntari, a căror   misiune este  aducerea oamenilor și  a  animalelor împreună.
Simona Tudor, președintele ATA, absolventă a Cursului postuniversitar de Terapie Asistată de Animale pentru persoane cu nevoi speciale la UBB Cluj este o tânără cu mult entuziasm, dragoste și pasiune pentru domeniul TAA/AAA.  Ea venit cu ideea de a uni dorințele tuturor celor care au înțeles necesitatea acestei Terapii complementare.
„Fiecare dintre noi ne-am specializat pe diferite modalități de a aborda terapia de recuperare. Iar Terapia Asistată de Animale s-a încadrat foarte frumos printre alte terapii, cu beneficii ușor de observat. Rezultatele sunt cuantificabile, pe măsură ce implicarea comunității crește, finanțările pot ajunge să sprijine un întreg departament de incorporare a animalelor special antrenate și de a finanța antrenamentul altor câini care poate nu și-au putut arăta abilitățile de EROI “

Echipa de terapie își propune desfășurarea unor acțiuni, activități, programe în acele instituții (spitale, sanatorii, cămine de bătrâni, școli, instituții specializate pentru copii cu handicap sau deficient, centre de detenție, etc.) în care se află categoriile de persoane care au nevoie de terapie.

634346
Ne poți sprijini și tu atât financiar, prin donații materiale, dar și donând timp cu scopul de ne ajuta să dezvoltăm împreună o instituție a prieteniei dintre oameni și animale.

Misunea noastră este să le oferim copiilor zâmbete cu ajutorul codițelor vesele!

  • Îmbunatațirea abilitaților motorii fine si grosiere;
  • Îmbunatațirea echilibrului și a posturii corporale;
  • Îmbunatațirea comunicarii verbale, a stimei de sine și a deprinderilor atenționale;
  • Dezvoltarea deprinderilor de relaxare;
  • Reducerea nivelului de anxietate și a sentimentelor de singurătate;
  • Diminuarea tendinței de izolare socială;
  • Îmbunatațirea vocabularului;Valorificarea cunoștințelor și a diferitelor concepte (numar, formă, marime, culoare etc.);
  • Promovarea unei educații ecologice adecvate, adică a unei atitudini pozitive și respect față de ființele vii și față de natură in general;
  • Valorificarea interacțiunilor cu ceilalți;
  • Exersarea pașilor spre atingerea unui scop proxim;

Asociația, prin scopul său, se adresează în general persoanelor adulte și copiilor care suferă de diverse tulburări psihologice, sociale, fizice (persoanelor cu deficiențe de vedere, vorbire, auz, cu handicap fizic, dizabilități, deficiențe locomotorii), copiilor diagnosticați cu deficit atențional și hiperactivitate,dar și persoanelor sănătoase care își doresc să se bucure de compania animalelor.

Noi, ne-am propus ca în prezența și cu ajutorul animalelor care dau naștere unor reacții psihoafective pozitive, să influențam persoanele cărora ne adresam

Echipa noastra

Fa cunostinta

Simona Tudor

Președinte

Constanta Tudor

Reprezentant PR

Alexandra Sirbu

Reprezentant PR

Sorin Stroia

Psiholog Clinician